Iisus printre blocuri

In data de 29 Martie, adica maine, in Baia Mare v-a avea loc cea mai mare cretinate inainte de Sarbatorile Pascale. Fac marsul spre Golgota a lui Iisus pe una din arterele principale ale orasului, blocand 50% din circulatie.

Ideea ii una de urmarit, actorii is foarte buni, costumele sunt geniale, insa ideea de organiza a “Rastignirii lui Iisus intre blocuri” mi se pare una proasta de tot. Ca sa va formati o idee anul trecut s-a intamplat exact la fel si s-a facut o statistica dupa acest mars: 30% din baimareni au intarziat la munca, 5 persoane au lesinat din cauza caldurii excesive si au ajuns la spital, iar cativa dintre spectatorii la acest mars au fost dezgustati.

Pe langa toate cele mentionate mai sus s-au mai trezit si cativa destepti din public sa arunce cu cate ceva in “Iisus” nestiind ca ii o demostratie sau pur si simplu au intrat in febra crestinismului de demult. Oare daca se strangea toata lumea intr-un loc anume sau faceau in parc unde este loc cat cuprinde, plus ca sunt si dealuri sa para cat de cat mai real, nu era mai bine ? Poate oamenii aceia extra credinciosi care cred in toate “bunele exemple” pe care le dau unii si cand merg la biserica barfesc alaturi de tara-senii lor, insa o foarte mare parte a oamenilor nu sunt de acord cu asa ceva. Singuri oameni care o sa se bucure de asa ceva o sa fie presa maramuresana care o sa aiba ce sa scrie. O sa revin cu Poze + video de mars.

0 comentarii: