2 %

~Fiecare firma inregula, din cauza ca sunt si la negru, din Romania pot sa transfere cei 2% din impozitare catre o anumita echipa, o anumita unitate sau catre o alta firma. In Baia Mare echipa de Handball feminin HCM a facut o "mini revolta" pentru acei 2% insa nu a fost bagata in seama, iar in Romania cea mai mediatiza campania de 2% este catre SMURD, dar si aici nu stiu cate institutii o sa redirectioneze cei 2%.
~Nu dau cei 2 % din rautate sau ca nu le pasa insa birocatia din Romania te pune la pamant. Trebuie sa mergi pe la "spe"mii de birouri ca sa completezi cateva zeci de formulare si probabil la ultimul ghiseu o sa scrie "INCHIS" si trebuie sa reveniti maine.
Birocratia ii valabila si in cazul dechiderii unei firme in tara. Trebuia cateva luni ca sa ti se aprobe toate documentele si atunci nu ii sigur ca o sa fie de acord.Ca sa lichidezi firma o sa dureze dublu.
~Un exemplu de birocratie ok ar fi Australia: iti trebuie jumatate de zi sa iti faci firma si fara sute de documente inutile. De ce nu ne putem schimba gandirea comunista ? Pentru ca suntem o tara 70% comunista si nu ne putem schimba ideile din cauza "pinguinilor de sus".

0 comentarii: