Ghana: Favorita nr. 1

Din cauza campionatului mondial din Africa s-a format in mintea fiecarui om care se uita la fotbal un top al echipelor lui preferate. Si eu mi-am facut un top3 al echipelor. Si pe locul 1 se afla Ghana si asta am zis inainte sa inceapa campionatul. Am sa scriu mica istorioara a Ghanei fotbalistice.

Istoria fotbalului in Ghana a inceput odata cu declaratia de independenta a tarii care a dus la formarea Asociatia Fotbalului Amator al Ghanei, iar anul urmator nationala tarii.a fost afiliata la FIFA si CAF. Antrenorul care urma sa conduca nationala a fost englezul George Ainsly iar in 1960 the Black Stars au jucat contra echipei Real Madria care era la ora aceea campioana Spaniei, Europei si intercontinentala, cu care au facut un egal 3 - 3.

In 1961 Charles Kumi Gyamfi a devenit antrenorl si Ghana a castigat consecutiv in 1963 si 1965 doua cupe ale Africii marcand in finala cu Kenia un record de 13 goluri.

Dizarmonie în echipa, a condus la intervenţia parlamentara şi executiva, pentru a soluţiona problemele între Abedi Pele şi Yeboah Anthony, care au jucat un rol important in esecul facerii echipei de junioni. Ghana a alunecat pe locul 89 în clasamentul mondial FIFA, dar o nouă generaţie de jucători care au plecat in 2001 Campionatul Mondial pentru tineret au devenit baza echipei nationale care a ajuns si trecut de grupele Campionatului Mondial din 2006 cu o infrangere in fata Italiei si doua victorii in fata Cehiei si al USA, dar a fost infranta de Brazilia in runda urmatoare cu 3 - 0.

Stelele Negre au continuat să asigure un record, 100 % în campania lor de calificare, câştigătoare a grupului şi devenind prima echipă din Africa care se califica pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2010 . Tragerile la sort din Cape Town au vazut Ghana in grupa alaturi de Germania, Serbia si Australia.

UPDATE: Primele 3 puncte au fost rezolvate in meciul impotriva Serbiei. Asamoah Gyan marcand in minutul 84 dintr-un penalti meritat.

0 comentarii: