Mogosa: O noua era europeana


Mogosa este o zona turistica situata in Muntii Gutai , la 22 km de Baia Mare , judetul Maramures , frecventata aproape tot timpul anului de turisti , atat vara, pentru drumetii si innot , cat si iarna , pentru partia de ski.

Dupa cumpararea suprafetei din jurul lacului totul s-a schimbat , avand o libertate aproape nula. Odata cu venirea in fuctie a noului proprietar regulile s-au schimbat , s-a instaurat o noua "era europeana" asupra complexului turistic , insa toate aceste partile bune sunt indreptate spre proprietari si nu spre oameni.

Reguli:

1. INTERZIS accesul pe lacul Mogosa cu saltele si barci pneumatice. Insa poti inchiria hidrobiciclete cu 10/15 Roni pentru 30 MINUTE.

2. INTERZIS focul (Proprietate privata)

3. INTERZISA montarea corturilor.

4. Focul INTERZIS in jurul lacului.

5. Pescuitul pe Lacul Mogosa se face doar pe bon de zi.

6. Baie in lac se face doar pe proprie raspundere.


Deviere de la reguli:

1. Avem acces, teoretic , cu iahturi, barci cu motor, jet skiuri si surfboarduri.

2. Avem voie sa facem foc pe lac, pe o platforma ignifuga.

3. Avem voie cu rulote, case mobile, caravane, etc.

4. Se aplica ce am zis la 2.

5. Incepem sau incercam sa pescuim noaptea ca e mai ieftin, chiar gratis.

6. Totul este interzis , insa baie cu riscul de innec exista si e gratis. Salvamar , nici gand, insa gardieni gasesti la fiecare metru.

"Lasa lucrurile azi ca si maine e o zis " insa " Bucurate azi ca maine s-ar putea sa nu mai vina ", exact la fel o sa se intample cu Complexul Mogosa . Avand odata turisti din plin , acuma din cand in cand vin cativa in vizita.

1 comentarii:

  hajdu tamas

30 septembrie 2009, 09:45

trist.
pe mine m-au scos afara de pe terasa lor din cauza unui aparat foto si un trepied puse langa scaun. nici macar nu aveam intentia de a fotografia, doar sa mananc ceva.
Clientul nostru, stapanul nostru...