Rezumatul campionatului din Africa

Acest campionat mondial a avut cele mai reale rezultate in grupe, respectiv cele mai bune echipa sau calificat cele care nu au aratat nimic sau dus acasa, cu unele mici exceptii. Dupa parerea mea Anglia nu a aratat nimic in grupe si nu prea merita, insa nici alta din grupa ei nu a aratat.


In optimi insa a fost cu totul alta poveste. Aici s-au agitat apele din cauza arbitrilor care au inceput sa greseasca voluntar sau mai putin. Oricum, deja in optimi au intrat in actiune interesele "big bossilor" si in meciurile echipelor "mari" s-au facut greseli colosala. Mexic - Argentina a fost omorat de la inceput din cauza golului din 1 metru de offside. Anglia - Germania de la 2 - 2 meciul s-a dus in jos din cauza nevalidarii unui gol perfect valadin pentru Anglia. Toate se puteau evita daca arbitrii si federatiile nu interziceau proba video ca la orice sport, dar aici se invart bani multi.


In afara de Ghana care a dat tot ce o putut, si puteau mai mult insa nu a tinut norocul cu ei in minutul 120, restul echipelor africane nu au facut mare lucru. Am spus-o si o mai spun odata Uruguay nu merita sa ajunga in sferturi, nu pentru ca tin eu cu Ghana doar ca nu au aratat nimic.

Germania si-a jucat toate cartile pana in semifinale cand a Panzzerul german a fost calmat de toreadorul spaniol. Si se poate spune ca a fost o mica razbunare pentru Anglia si Olanda si vazut de treaba si a mers frumos pana finala si ea cu unele acidentari dar nu majore.

Ultima intrebare: Olanda sau Spania ? Portocala sau Toreadorul ?

1 comentarii:

  Costea Andrea Mihai

8 iulie 2010 la 22:03

pana la urma va fi o finala faina...datorita spaniei :)